תחרות פורים • שושני תפוחים – רעכי, ירושלים

    רעכי No Comments on תחרות פורים • שושני תפוחים – רעכי, ירושלים
    23:05
    04.05.24
    קובי פינקלר No Comments on פרטים חדשים על חוליית חמאס שחוסלה סמוך לטול כרם

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    שושני תפוחים, כ-36 מאפים
    מצרכים לבצק:
    קילו קמח
    קובית שמרים טריים של שמרית
    2 כפות מלח
    כוס סוכר
    2 כפיות גדושה גרד של לימון
    מים או חלב – 400 מ"ל
    2 ביצים
    חצי כוס שמן או 100 גרם חמאה רכה

    מצרכים למילוי:
    10 כוסות מים
    10 כפות סוכר
    מיץ מלימון
    כ- 15 תפוחים
    ~
    100 גרם חמאה או מרגרינה רכה
    סוכר חום
    קינמון

    הכנת הבצק:
    מערבבים את הקמח, השמרים המלח הסוכר וגרד הלימון,
    מוסיפים את שאר המצרכים ולשים כ- 10 דקות,
    משמנים את פני הבצק במעט שמן ושומרים במקרר ללילה שלם.
    למחרת ממשיכים

    הכנת התפוחים:
    מביאים לרתיחה את המים עם הסוכר ומיץ הלימון,
    חותכים את התפוחים לחצאי פרוסות דקות,
    עדיף לא לקלף את התפוחים בשביל המראה – לשיקולכם,
    טובלים את התפוחים במים הרותחים לשתי דקות, מסננים ומייבשים.

    הרכבת המאפה:
    מקמחים משטח עבודה ומוציאים מהמקרר חצי מהבצק,
    מרדדים אותו לעלה דק ויוצרים רצועות בערך בגודל של 4*35 סנטימטרים
    מברישים את הרצועות במעט חמאה מפזרים מעט סוכר וקינמון
    מסדרים את התפוחים על גבי הרצועה כשפרוסה אחת מכסה מעט את הקודמת
    ראה איור:

    מגלגלים בצורה מהודקת את הרצועה יחד עם התפוחים,
    ומניחים את המאפה בתבנית מאפינס משומנת.
    מוציאים את החלק השני של הבצק וממשיכים באותה צורה.
    נותנים למאפים לתפוח כשעה וחצי,
    אם החלק המרכזי של המאפה התרומם מעט, לוחצים עליו כדי שיחזור לגובה הרצוי.
    מכניסים את המאפים לתנור מחומם מראש על 180 ואופים עד להזהבה.
    ביציאה מברישים בסירופ: כוס מים מורתח עם כוס סוכר.
    שושני תפוחים- שמרית (3)

    שושני תפוחים- שמרית (4)

    שושני תפוחים- שמרית (5)

    שושני תפוחים- שמרית (6)

    שושני תפוחים- שמרית (7)

    שושני תפוחים- שמרית (8)

    שושני תפוחים- שמרית (9)

    שושני תפוחים- שמרית (1)

    שושני תפוחים- שמרית (2)



    0 תגובות